Ajankohtaista

Hallgruppen panostaa suuresti Saksassa

Vuoden 2020 ennätysmyynnin jälkeen Hallgruppen investoi aggressiivisesti useille uusille markkinoille. Yritys on nyt perustamassa omaa toimistoa Saksaan tavoitteenaan tehdä yli 100 miljoonan Norjan kruunun liikevaihto muutaman vuoden aikana.

Hallgruppen on kasvanut voimakkaasti joka vuosi perustamisestaan, vuodesta 2016 lähtien. Muun muassa muovihalleja, alumiini- ja teräsrakenteisia varasto- ja logistiikkarakennuksia, työtelttoja, tapahtumatelttoja ja -tuotteita myyvä konserni teki viime vuonna yli puolen miljardin Norjan kruunun ennätysliikevaihdon. Nyt yritys jatkaa kasvuaan uusilla markkinoilla.

– Hallgruppenin tavoitteena on olla maailman johtava toimittaja ja merkittävä kansainvälinen toimija. Tavoitteemme on ylittää 1 miljardin Norjan kruunun liikevaihto vuonna 2022. Oman yrityksen perustaminen Saksaan on yksi useista tärkeistä askeleista, jotka meidän on otettava kasvutavoitteen saavuttamiseksi, sanoo Hallgruppenin toimitusjohtaja Lars Dalgaard.

Tunnetut markkinat

Konsernilla on jo 14 toimipistettä Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa ja Baltiassa sekä vientiä yli 40 maahan, kuten Brasiliaan, Kiinaan, Intiaan, Yhdysvaltoihin, Belgiaan ja useisiin Afrikan maihin.

– Olemme jo toimittaneet useita telttoja, halleja ja sandwich-halleja asiakkaille Saksaan, Belgiaan ja Ranskaan, joten nämä ovat meille tuttuja markkinoita. Uuden yrityksen toimisto on Frankfurtin lähellä, ja se tulee hoitamaan Saksan lisäksi viennin myös lähimarkkinoille, kuten Sveitsiin ja Itävaltaan, Dalgaard sanoo.

Dalgaard näkee myös hyvän ajankohdan vakiinnuttaa Hallgruppenin asema entistä syvemmälle Saksan markkinoille, sillä monilla toimittajilla on raaka-ainepulan vuoksi toimitusongelmia.

– Tämä on hyvä tilaisuus päästä markkinoille ja auttaa Saksan markkinoilla rakentajia, jotka tarvitsevat tarvikkeita kilpailukykyiseen hintaan. Tilapäisten ja pysyvien kangasrakenteidemme ansiosta olemme yksi Euroopan suurimmista alan yrityksistä ja asiantuntijoita varastojen, työtelttojen ja tapahtumatilaratkaisujen tarjoamisessa, Dalgaard sanoo.

Uusia työpaikkoja Saksaan

Yhtiön toimitusjohtajana hän on itse etsinyt ja palkannut alueen suuria nimiä johtamaan päivittäistä toimintaa.
– Gerhard Klotzista tulee myyntipäällikkö Saksassa. Hänellä on yli 25 vuoden kokemus alalta ja valtava verkosto, joten hän tulee varmasti osoittautumaan erittäin hyväksi valinnaksi! Pyrimme siihen, että liikevaihto on yli 100 miljoonaa kruunua muutamassa vuodessa, Dalgaard sanoo.

Lisäksi Dalgaard kertoo, että Hallgruppen etsii Saksan-toimistoon lisää myynti- ja operatiivista henkilöstöä, joka voi auttaa rakentamaan näitä markkinoita alusta alkaen.

Kilpailukykyinen – kaikissa sääolosuhteissa

Dalgaard uskoo, että Hallgruppenin norjalainen alkuperä antaa heille useita kilpailuetuja uusien markkinoiden valloittamiseen.

– Norjalaiset ovat jo ikimuistoisista ajoista lähtien joutuneet sopeutumaan kaikenlaisiin sääolosuhteisiin ja luonnonvoimiin, mitä yhä useammat maailman kolkat kokevat nyt. Hallgruppen toimittaa jo nyt tuotteita, jotka on mukautettu maailman uudenlaiseen

ilmastoon ja yhä äärimmäisempiin sääolosuhteisiin, ja meillä on pitkä kokemus suunnittelutyöstä, joka ottaa tämän huomioon. Tämä tekee meistä erittäin kilpailukykyisiä, Dalgaard huomauttaa.