En tälthall används ofta som tillfälligt eller permanent lager men har många användningsområden. Tälthallen kan kläs med PVC-duk, sandwichelement eller stålplåt som alla klarar påfrestande väder- och vindförhållanden. De största fördelarna med att bygga en tälthall är den låga kostnaden och flexibiliteten. Tälthallar kan monteras snabbt och kan anpassas för att möta behoven hos alla företag. De är också energieffektiva, vilket gör dem till ett kostnadseffektivt alternativ för företag som behöver lagra stora mängder varor. En tälthall från oss på Hallgruppen kan levereras i både standard- och specialstorlekar. Kontakta oss för mer information!
Priset beror b.la. på tälthallens storlek, önskemål och vilka behov du har. Snölastdimensionering och kundanpassningar är också faktorer som påverkar priset. Generellt kan man säga att det är mer ekonomiskt fördelaktigt att bygga långt istället för brett. Våra produkter är utvecklade med konkurrenskraftigt pris och kort leveranstid. Vi lämnar gärna en kostnadsfri offert!
Javisst! Hallen kan köpas, leasas eller hyras. En fördel med att hyra tälthall är flexibiliteten att smidigt kunna avveckla och återlämna hallen vid förändrat behov utan att er balansräkning har belastats av en investering. Kontakta oss för mer information!
Leveranstiden för våra tälthallar är mycket kort. Många av våra spännvidder lagerhåller vi och kan därmed leverera med mycket kort tidsspann. Storlek på hallen, användningsområde, specifik kundanpassning och säsong är saker som kan påverka tid för ex. vis dimensionering, tillverkning och montage. Kontakta oss så meddelar vi leveranstiden för ditt behov!
Ja! Vi vill gärna montera din hall. Detta utförs alltid av professionella och utbildade montörer.
Att montera en tälthall går snabbt. Beroende på hur stor och komplicerad tälthallen är påverkas förstås montagetiden. Andra saker som påverkar montagetiden är geografisk placering och förankring. I samband med offert ger vi dig ett estimat om tid för montage.
Javisst går det att värma och isolera tälthallen! Genom att använda rätt isolering och uppvärmningsmetoder kan du hålla tälthallen varm och behaglig hela vintern. Vi isolerar hallen på ett sätt som säkerställer ett bra isolervärde. Därefter kan hallen utrustas med olika lösningar för att förse hallen med värme som exempelvis luftvärmepumpar.
Om bygglov krävs eller inte beror på ditt projekt. Det bästa sättet att ta reda på det är att kontakta din kommun och fråga dem direkt, men om ni önskar tar vi gärna hand om hela processen med bygglovsansökan till dig. Vi är alltid behjälpliga med ritningar och annan dokumentation som krävs vid bygglovsansökan. Kontakta oss för mer information!
Grunden ska gärna vara jämn, stabil och kunna bära lagertältets vikt. Det rekommenderas också att grunden har en fuktspärr för att förhindra att vatten sipprar ner i marken och skadar konstruktionen. Generellt monterar vi lagertält på en väl packad grusplan. Men kan vi montera lagerhallen på alla typer av underlag, betong, asfalt, grus och gatstenar är alla fungerande alternativ som grund!
Tälthallar har en livslängd som uppgår till flera decennier då stålstommarna tillverkas i höghållfast stål. Den tekniska livslängden på PVC-duken ligger på ca 25 till 30 år, men denna kan enkelt bytas när behov uppstår. Samtliga stålstommar som levereras till våra tälthallar är varmgalvaniserade och därmed helt rostskyddade i enlighet med EN 1461.
En tälthall har ett mycket litet behov för underhåll. Tälthallen bör dock med jämna mellanrum inspekteras för lösa eller skadade sömmar, revor eller slitsar i tyget och för eventuella tecken på fuktinfiltration. Vid önskemål erbjuder vi service- och underhållsavtal efter överenskommelse. Service av hallen utförs då av oss så att du kan känna dig trygg i att underhållet av hallen ombesörjs och att alla kontrollkrav efterföljs på ett säkert och ekonomiskt sätt.
En tälthall tål mycket vind, men det är viktigt att se till att tälthallen är ordentligt fastsatt i marken. Våra konstruktioner beräknas enligt Eurocode som innehåller dimensionering för bland annat snö- och vindlaster för den aktuella platsen där hallen ska monteras.
Ja, tälthallen är CE-märkt. Vi är självklart certifierade i enlighet med EN-1090 som avser lastbärande komponenter. Företag som tillverkar lastbärande komponenter (bärverksdelar) som dimensionerats med eurokoder ska certifiera sig mot EN 1090. Som certifierad tillverkare utfärdar vi prestandadeklaration och CE-märken, båda intyg på att våra produkter uppfyller dessa normer.
Generellet är det mycket få inbrott i tälthallar. En tälthall är inte helt inbrottssäker, men den kan göras säkrare genom att använda hänglås på dragkedjorna. Om du vid särskilda omständigehter önskar ett större inbrottsskydd så rekommenderar vi extra utrustning så som plåtklädda sidor. Vi hjälper dig utforma hallen efter dina önskemål, kontakta oss för mer information!
En maskinhall byggs oftast i plåt med stomme i stål, men vi har även konstruktioner som bekläs med PVC-duk eller sandwichelement. Vi erbjuder flexibla maskinhallar till produktions- och tillverkningsindustrin där storlek, material och inredning kan anpassas efter behov. Kontakta oss för en kostnadsfri offert!