Nyheter

Hallgruppen satsar stort i Tyskland

Efter rekordförsäljning under 2020 satsar Hallgruppen offensivt på flera nya marknader. Företaget etablerar nu ett eget kontor i Tyskland med målsättningen att omsätta 100 miljoner NOK inom några år.

Hallgruppen har vuxit kraftigt varje år sedan starten år 2016. Förra året noterade koncernen, som bland annat säljer plasthallar, lager- och logistikbyggnader i både aluminium- och stålkonstruktioner, arbetstält, arrangemangstält och produkter, en rekordomsättning på över en halv miljard kronor. Nu fortsätter de att växa på nya marknader. 

– Hallgruppen har som mål att bli en världsledande leverantör och en betydande internationell aktör. Vår ambition är att överstiga 1 miljard NOK i omsättning under 2022. Etableringen av ett eget företag i Tyskland är ett av flera viktiga steg vi behöver ta för att nå tillväxtmålet, säger vd Lars Dalgaard på Hallgruppen. 

Välkänd marknad

Koncernen har sedan tidigare 14 filialer i Norge, Sverige, Danmark och Baltikum och exporterar till över 40 länder, såsom Brasilien, Kina, Indien, USA, Belgien och flera länder i Afrika. 

– Vi har redan levererat flera tält, hallar och sandwichhallar till kunder i Tyskland, Belgien och Frankrike, så det är välkända marknader för oss. Utöver Tyskland kommer det nya företaget med kontor nära Frankfurt även att hantera export till närliggande marknader som Schweiz och Österrike, säger Dalgaard.  

Dalgaard ser också att det är en bra tajming för att etablera sig ännu djupare på den tyska marknaden, eftersom många leverantörer upplever leveransproblem på grund av råvarubrist. 

– Det är ett bra tillfälle att komma in på marknaden och hjälpa byggare på den tyska marknaden som behöver leveranser till konkurrenskraftiga priser. Med våra tillfälliga och permanenta hallar och väderskydd är vi ett av Europas största företag i den här branschen och experter på lösningar för lager, arbetstält och arrangemangsanläggningar, säger Dalgaard. 

Nya anställningar i Tyskland

Som vd för företaget har han själv letat fram och anställt tunga namn från lokalområdet som ska sköta den dagliga verksamheten.  

– Gerhard Klotz blir försäljningschef i Tyskland. Han har över 25 års branscherfarenhet och ett enormt nätverk, så det kommer bli väldigt bra! Vi siktar på att omsätta 100 miljoner om några år, säger Dalgaard. 

Dessutom berättar Dalgaard att Hallgruppen söker fler säljare och driftspersonal till kontoret i Tyskland som kan hjälpa till att bygga upp denna marknad från start.  

Konkurrenskraftigt – i alla typer av väder 

Dalgaard menar att Hallgruppens norska ursprung ger dem flera konkurrensfördelar för att erövra den nya marknaden.  

– Norrmän har sedan urminnes tider varit tvungna att anpassa sig efter alla typer väder och naturkrafter, något som nu allt fler delar av världen upplever. Hallgruppen levererar redan nu produkter som är anpassade för att klara världens nya 

klimat med allt extremare väder och vi har medarbetare med lång erfarenhet av ingenjörsarbete som tar hänsyn till detta. Det gör oss extremt konkurrenskraftiga, påpekar Dalgaard.