Näyttävä teltta pujottelun katsojille
Projekti

Näyttävä teltta pujottelun katsojille

Hallgruppen rakensi näyttävän teltan Russispranget-pujottelukilpailun yhteyteen

Kvitfjellin MM-kisojen aikana Hallgruppen rakensi näyttävän yleisöteltan aivan pujottelukilpailupaikan viereen. Tämä oli mahdollista muun muassa rakennus- sekä perustusprojekteista saadun kokemuksen ansiosta.

– Olemme pystyttäneet monia telttoja sekä kovaan että jyrkkään maastoon erilaisiin käyttötarkoituksiin, mukaan lukien varastointiin, majoitukseen, rakentamiseen ja muunlaiseen toimintaan. Siksi tuntui hauskalta kehittää ratkaisu Kvitfjellin upeimmalle katsomoalueelle, sanoo kehityspäällikkö Thomas Eriksson Hallgruppenista.

Kitzbühlin inspiroima

Hän on johtanut yleisöteltan töitä yhdessä Ole Kristian Kirkerudin kanssa, joka on Kvitfjellin MM-kisojen järjestelytoimikunnan johtaja.

– Tavoitteenamme on aina parantaa Kvitfjellin ympäristön käyttökokemusta. Ja tärkeä asia tässä on luoda elämää mäkeä ympäröiville alueille. Saimme inspiraation Russisprangetin yleisötelttaan muun muassa Kitzbühlin Mauserfallista ja muista Keski-Euroopan klassisista pujotteluareenoista, Kirkerud kertoo.

Vapaa näkymä kaikille

Maailmancupin aikana katsojat saattoivat seurata laskijoiden hyppyjä jopa 80 metrin päähän katsomossa sen ulkotilan terassilla tai istuinalueen sisällä 15 x 15 metrin kokoisessa teltassa. Teltta asetettiin rakennustelineisiin. Siinä oli suuret ikkunat maata kohti ja terassi oli suunniteltu niin, että yleisö pystyi seuraamaan urheilua yhtä hyvin riippumatta siitä, istuivatko he sisällä tai ulkona.

Kysyntä on palannut

– Tapahtumat on toiminta-alueistamme ainoa, joka on kärsinyt negatiivisesti pandemian aikana. Mutta nyt tämäkin kysyntä on jälleen kasvussa. Tämä koskee sekä yksittäisiä konsepteja, kuten tämä teltta, että maalialueelle rakentamiamme suurempia telttoja suurempia kokoontumisia varten. Russisprang-teltta on luultavasti yksi ainutlaatuisimmista asioista, joita olemme tehneet tapahtumien suhteen, varsinkin sen sijainnin vuoksi. Sen lisäksi, että se on hyvä paikka seurata pujottelijoita, sen tuli olla myös turvallinen. Turvallisuus oli siksi ehdottoman tärkeää, Eriksson sanoo.

Kunnianhimoisia suunnitelmia

– Aluksi ajattelimm käyttää normaalia telttaa, mutta mielestämme oli erittäin hauskaa, että Hallgruppen esitti hieman kunnianhimoisempia suunnitelmia sekä teltan että sen sijainnin suhteen. Telttalipun ostaneilla katsojilla oli upea kokemus, Kirkerud sanoo.

Etsii uusia työntekijöitä

Hallgruppen kasvaa ja tarjoaa laajan valikoiman konsepteja muun muassa rakentamiseen ja maanparannustyöhön, valmiuteen, erilaisiin asennus-, varasto- ja toimistotarpeisiin sekä tilaisuuksien järjestämiseen.

– Tämän päivän kasvu tarkoittaa, että haemme nyt uusia työntekijöitä eri tehtäviin. Tarvitsemme ihmisiä, jotka pystyvät rakentamaan telttoja jyrkkiin rinteisiin, mutta myös ihmisiä, jotka voivat johtaa tätä ja muita projekteja, Thomas Eriksson sanoo.

Hallgruppen varmistaa nopean ja tehokkaan hallien, varastorakennusten, tuotantotilojen ja toimistojen rakentamisen kaikkiin tarpeisiin niin paikallisesti kuin kansainvälisestikin.

> Myymme ja vuokraamme mm. muovihalleja, eristettyjä telttoja, työtelttoja, varastorakennuksia, toimistorakennuksia ja lentokonehalleja alumiini- ja teräsrakenteilla sekä tapahtumatuotteita, pressuja ja paljon muuta.

> 14 osastoa Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa, Saksassa ja Baltiassa. Suuri suunnitteluosasto Frognerissa, Oslon ulkopuolella, varmistaa nopeat toimitukset ja mahdollisuuden jatkuvaan korkeaan kasvuun.

> 100 työntekijää, joilla on pitkä kokemus alalta.

> Yritys vie yli 40 maahan ja toimittaa halleja suureen osaan Eurooppaa sekä useisiin maihin Lähi-idässä, Afrikassa sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikassa.

Kuva: Shirin Kvalheim